"On jotakin, mikä ei ota sinusta syntyäkseen. Katson ulos: narulla on pyykkiä sateessa."(R.R)
Elämässäni mukana satoja kirjoja, vihreäksi maalattuja seiniä, kertyviä kilometrejä juoksumatolla ja uintialtaassa, useita ystäviä, miljoonia kissankarvoja, parittomia sukkia, parillisia kenkiä, yksi aviomies, iloisia värejä ja teehetkiä, joista koostuu parempi päivä.

13.11.2010


Mikä on pieni, punainen ja huutaa tarvittaessa kuin varashälytin? Se on henkivakuutus. Vähän niin kuin heijastin. Kuljen se kourassani iltaisin lenkillä, jos poikkean hiukankaan tien syrjään. En muista tarkalleen miksi sitä kutsutaan, hälyttimeksi kai, mutta se huutaa todella kimeästi jos metallilenkuran vetäisee punaisesta päätteestä pois. Sain sen siskolta viime vuonna joululahjaksi, ja se on päässyt taas syksyn tullen käyttöön, mutta onneksi ei todelliseen.

On oikeastaan aika kamalaa elää hullujen joukossa. Hullujen miesten joukossa. Vai oletko kuullut hullusta naisesta, joka hyökkäsi rauhallisesti kotikulmillaan iltalenkkeilevän suomalaisen kimppuun? Minä en ainakaan. Mutta kaikki on toki mahdollista, kun säästetään mielenterveysasioissa niin, että ihmiset jonottavat hoitoon vuodesta toiseen.
Ajatella, että joutuu varmistelemaan selustansa iltalenkillään niin, että kulkee hälytin kämmenen sisässä metallilenkura pujotettuna peukaloon (jotta saa nämä kaksi toisistaan varmasti nopeasti irti), jos joku hyökkää puskista kimppuun! Tätä ei varmaan tarvitse toteuttaa maan joka kolkassa.
Haluan asumaan pian kolkkaan.

Toinen asia on se, että vaikka hälytin huutaisi kuin sota olisi tulossa ja minä säestäisin mukana, niin tuliskohan suomalainen Tyyne tai Tauno apuun, jos sattuisi kuulolaite olemaan korvassa. Tai vähän nuorekkaampi sukupolvi. (Toivottavasti he.) Virkavalta kun tuskin ajelee pitkin lenkkipolkuja tai sattuu muuten vastaan. Vai pelkäiskö Tyyne tai Teuvo tai nuorekkaampi sukupolvi saavansa vaikka syytteen jostain kunhan oikeus toteutuisi?! Syytteen vaikka avunannosta. Hehheh.
Kaikkea tulee ajatelleeksi lenkkarit jalassa. Toivottavasti Tauno tulee ajatelleeksi Viliä lenkittäessään ja kuullessaan kimeän äänen: TaRzAn ja ViLi lähelläsi, puskii molemmat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti