"On jotakin, mikä ei ota sinusta syntyäkseen. Katson ulos: narulla on pyykkiä sateessa."(R.R)
Elämässäni mukana satoja kirjoja, vihreäksi maalattuja seiniä, kertyviä kilometrejä juoksumatolla ja uintialtaassa, useita ystäviä, miljoonia kissankarvoja, parittomia sukkia, parillisia kenkiä, yksi aviomies, iloisia värejä ja teehetkiä, joista koostuu parempi päivä.

23.11.2010

"Kamala kakara, sinun käy vielä huonosti!" -Muumilaakson posteljooni

Isosisko Marita on toteuttanut pienen kostonsa!
Olin siis käymässä kotona. Ja siellä kotona sanoin kakaroille, että jos otatte ja varsinkaan jätätte nuita kuvia kameraan, niin laitan ne blogiin ja teidän nimet ja syntymäajat perään.
Mutta koska tämä on vain pieni kosto ja koska olen ajoittain aika kiltti isosisko, niin en laita nimiä tai syntymäaikoja.

Kuvat ovat kameran magic-osiolla (kalansilmä, neulanreikä) kuvattuja. Ne ovat juuri niin järkyttäviä tai hauskoja (riippuu katsojasta) kuin kuvasta näkyy. Ja vaikka itse suhtaudun pelleilykuviin erittäin aikuismaisesti, niin tämä ensimmäinen kuva oli minustakin aika koominen!

Tämä ei ole kamala kakara, vaan Jupu. Tai Nekku. Tai Mössy. Riippuu kutsujasta. Luultavasti koirakaan ei tiedä mikä hänen varsinainen nimensä on. Mutta silti hän on aika onnellinen ja heiluttaa usein häntäänsä. Hänellä on myös suuri kuono, jota kuvataan usein. Karvojansa oli sieltä, mihin voi tarttua ikäviä asioita ulkona käydessä kiinni, leikattu pois. Seikka sai minut vakavasti harkitsemaan myös tulevaisuudessa koira-uraa.

Luultavasti en saa heiltä joululahjaa tänä vuonna. Katkeroituessaan esim. kamalien kuvien julkaisusta, he ehkä liittoutuvat keskenään minua vastaan.

Luultavasti he ottavat magic-kuvia vielä ensikin vuonna.

Mutta heidän kanssaa touhuaminen on hyvin hauskaa!
Pelattiin noin kymmenen kertaa Hullunkurista Perhettä (miksiköhän?), Musta Pekkaa ja peliä, jossa laitetaan teipillä kiinni jonkin ihmisen tai otuksen nimi otsaan ja se pitää arvata. Sitten opetin heille tulitikku-pelin, joka on yksinkertainen ja tarkkuutta vaativa ja jota pelasin 1,5 kertaa. Eli tulitikut askista keoksi, vähän sekoitellaan ja jokaisen pitää vuorollaan saada oma tikkunsa pois kasasta niin ettei se liikuta muita tikkuja.

"-Minä huudan vain omantuntoni takia, Mymmelin tytär selitti tärkeänä. -Äiti sanoi lähtiessään, että nyt minä jätän pikkusiskon sinun hoitoosi, ja jollet sinä osaa kasvattaa häntä, niin ei sitten kukaan, sillä minä olen antanut alusta alkaen periksi." (kirjasta Vaarallinen juhannus)

"Välistä perhe-elämässä oli piirteitä, joista isä ei pitänyt. Perhe ei tajunnut tilanteita. Ja kuitenkin se oli ollut hänen kanssaan hyvin kauan." (Muumipappa, kirjasta Vaarallinen juhannus)


"Näin kuuluisi olla: ensin pitää piilossa salaisuutta, sitten äkkiä yllättää sillä toiset. Mutta jos asuu perheessä, ei salaisuudesta eikä yllätyksestä tule mitään. Muut tietävät kaiken alusta alkaen, eikä silloin mikään ole hauskaa." (kirjasta Näkymätön lapsi)

Siellä kotona, missä kävin, sattuu aina kaikenlaisia asioita.
Siellä on myös yleensä ainakin jonkin verran paikalla lapsia, joko isompia tai pienempiä, tai molempia. Pääasiassa he ovat hyvin hauskaa kansaa. Ja pienten kanssa aina pärjää. Mutta, nämä isot! Niitä ei saa kuriin. Oh, anteeksi väärä ilmaisuni, siis isommille ei saa rajoja. Tätä raja-sanaa käytetään nykyään kurin sijasta, kurissa on kai niin karsas kaiku. Ehkä kuri liittyy sotaan tai johonkin.

4 kommenttia:

  1. lupaan kautta likaisten varpaitteni ettei tämä kameralla pelleily toistu ja kyllä... jatkamme samaa rataa ensivuonna ! <3

    VastaaPoista
  2. ..lupaan antaa teille tämän pinkin kameran (käyttöön kuin käyttöön), kunhan raskin ostaa järkkärin mistä olen haaveillut!

    VastaaPoista
  3. anna joululahjaksi se sun vanha ( harmi että se ei sisällä kalansiljää..)

    VastaaPoista
  4. tääl joku käyttää vanhaa kameraa mönkkäriharrastuksissaan, eli tippuu ajoittain mutakuoppiin ja on sen näköinenkin... niin, ja kalansilmätkin puuttuu!

    VastaaPoista