"On jotakin, mikä ei ota sinusta syntyäkseen. Katson ulos: narulla on pyykkiä sateessa."(R.R)
Elämässäni mukana satoja kirjoja, vihreäksi maalattuja seiniä, kertyviä kilometrejä juoksumatolla ja uintialtaassa, useita ystäviä, miljoonia kissankarvoja, parittomia sukkia, parillisia kenkiä, yksi aviomies, iloisia värejä ja teehetkiä, joista koostuu parempi päivä.

30.1.2011


Aletaanpa puhumaan keväästä enemmän, jotta se tulisi nopeammin perille.
Palmunikin kaipaa kevättä mutta joutuukin karmeaksi pettymyksekseen suureen roskasäiliöön. Aion ottaa siitä eron tänä iltana. Joskus täytyy tehdä suuria päätöksiä. Sen jälkeen kun osa palmun lehdistä kärähti parvekkeella auringon paisteessa se on näyttänyt uupelolta. Luulin sen viihtyvän siellä, mutta emme olleetkaan samaa mieltä. Ja noin viisi vuotta sen jälkeen olen antanut käry-palmun virttyä huoneen nurkassa lisää ja toivonut ihmettä tapahtuvaksi. Kasvoihan niitä lehtiä toki, ehkä kaksi, mutta samanveroista siitä ei ole tullut. Ehkä hän jatkaa kasvuaan kaatopaikalla.
Ajattelin sitä paitsi hankkia kaksimetrisen kissan raapimispuun Nöppöselle typerän palmun tilalle. Jo tänä iltana tietenkin, ettei vain jää tekemättä. Niiden arvo liikkuu sadan euron mol. puolin, mutta kun pihistän ukon lahjakortin, niin saan sen lähes ilmaiseksi. Taka-ajatuksena tässä on kissan viihtyvyys ja uusi sohva, joka tulee tänne jossain vaiheessa ja jonka ulkokuorta Nöppönenkään ei välttämättä voi vastustaa, vaikka hyvä kissa onkin.




Tässä on kummipoikani Karan Intiasta. Hän käy koulua ja hänen isänsä kirjoitti hänen olevan iloinen, ujo ja leikkivä lapsi. Karanin ja hänen perheensä kylällä on tapahtunut monia elämänlaatua parantavia muutoksia World Visionin kautta, johon liityin hyvän aikaa sitten. Harmi, etten ehdi enää lähettää ystävänpäiväksi pojalle puisia leikkiautoja, joita oli edellisessä postauksessa, mutta ehtiivät perille sitten kun ehtiivät.
Varsinaista velvollisuutta muistamiseen ja kirjeen tai kortin lähettämiseen ei ole, mutta se on toki kiva juttu. Sijoitan 25 euroa kuukaudessa näin, koska en polta tupakkaa.



Pitää alkaa harkitsemaan uutta Ison Kukan hankkimista, koska palmun tarina on pian tarinoitu. Onko ehdotuksia helposta ja itse itsestään suurimmalta osin huolta pitävästä vihreästä?



Helsingin sanomista vuodelta 1956.


...ja minä uskoin.

7 kommenttia:

  1. Ihana kummipoika sinulla <3 miten oot saanu sen... :)

    VastaaPoista
  2. Eikö.:) Kummiksi alkaminen on helppoa, googlaa vain World Vision ja siellä on linkki Ryhdy kummiksi. Kaikki on tehty mahd. helpoksi.

    http://www.worldvision.fi/

    VastaaPoista
  3. Sykähdytti tuo sun kummilapsi. Tuommoselle pojalle on ihana lähettää puuautoja, kun sillä todennäköisesti on niitä paljon vähemmän kuin samanikäisillä suomalaispojilla.
    Mäkin oon välillä miettinyt ulkomaista kummilasta, mutta vielä se on jäänyt.

    VastaaPoista
  4. Ihana ajatus! Vois harkita itekkin. :)

    VastaaPoista
  5. :) Kun on tässä mukana tuntee tekevänsä jotain tarpeellista, oikean hyvänpäivän työn. Varsinkin vastapostista ja tuosta kuvastakin tietää kuinka tärkeää apu on noille ihmisille. Ja lehestä näkee mitä puolen vuoden tai vuoden aikana tuella on todella saatu aikaan. Kannattaa tutustua enemmän!

    VastaaPoista
  6. Kiitos osotteesta! pittääpä tutustua.. unohtu näköjää äsken nimi.. -Venla :)

    VastaaPoista
  7. Kiva, kiva! Jos yksikin toisen alkaa tähän juttuun niin tunnen tehneeni toisen hyvänpäiväntyön. =) Vaikkei se tämän postauksen tarkoitus olisi ollutkaan, mutta huippu juttu ilman muuta.

    VastaaPoista