"On jotakin, mikä ei ota sinusta syntyäkseen. Katson ulos: narulla on pyykkiä sateessa."(R.R)
Elämässäni mukana satoja kirjoja, vihreäksi maalattuja seiniä, kertyviä kilometrejä juoksumatolla ja uintialtaassa, useita ystäviä, miljoonia kissankarvoja, parittomia sukkia, parillisia kenkiä, yksi aviomies, iloisia värejä ja teehetkiä, joista koostuu parempi päivä.

23.3.2011


Tänään on ollut hyvä päivä.
Tähän asti.
Mutta jos tänään oiskin ollut huono päivä,
niin olisin ehkä tuijottanut tätä kuvaa kaksi minuuttia.

Analysoidaampas tätä kuvaa nyt hetki.
Se on siis postikortti, jossa lukee Tää on taas tätä.
Teksti avautuu jokaiselle lukijalleen erilaisena, omanlaisena.
Jos ajatukset sattuvat olemaan tummanpuhuvia voi vihreä väri lievittää niitä, sillä vihreä on yhteen kuuluvuuden ja harmonian väri. Se tuo mukanaan tasavertaisuutta ja oikeudenmukaisuutta. (Pari ed. riviä lunttasin yhdeltä kirjoittajalta, joka näytti fiksulta. Tosin eihän kaikki ole sitä miltä näyttää. Mutta uskokaamme hyvää kanssaeläjistämme.)

Kortti on kiinni muumimagneetilla jääkaapin ovessa.
Magneetissa on kuva muumihahmoista, jotka molskauttavat yksi toisensa jälkeen suurelta kiveltä veteen. Ahaa! Muumien ihku yhteisöllisyys + vihreä väri tarkoittavat molemmat yhteen kuuluvuutta, eli ovat siis samaa pakettia. Kortti ja magneetti sopivat siis hyvin yhteen, jopas sattui! Blogitätin psykologia analysoi lisää koska ei osaa ikinä olla hiljaa, eli tässä vaiheessa kuvaa tuijottava helpottuu: Minäkin kyllä kuulun johonkin, totta tosiaan! (Voisin nyt lisätä jotain itseironista, mutta olen liian itserakas tehdäkseni sen.)

Kuvassa on myös nähtävissä sananlasku Naiset aina ensin.

Magneetin alaosassa lukee pienellä:
Suuri kivi osoittautui käytännölliseksi mistä kuvaa tuijottava ihminen pääsee helposti turvalliseen pienuuden tunteeseen sekä esimerkiksi siihen ajatukseen, että kissat ovat mustia. Tämä ajatus nyt vain sattuu olemaan todellisuutta, eikä sille kukaan mahda mitään, tuijottava katse päättelee.

Että näin.







ps. Omenanvihreä väri on erityisen hyvä tyynnyttämään kiihtynyttä henkilöä ja rauhoittamaan ylivilkkaita lapsia. Lyhyt analysointi: Jos sinulla on ylivilkas lapsi, osta omena. Jos olet kiihtynyt, syö se.

2 kommenttia:

  1. Täällä ylivilkas lapsi puree omenaa! :D
    -leenu-

    VastaaPoista
  2. Hyvä hyvä! Omena päivässä pitää lääkärin loitolla..;)

    VastaaPoista